Pražírna se nachází v okrajové části Olomouce – Holici. Byla založena již v roce 1991 jako jedna z prvních ryze rodinných pražíren po roce 1989. Od svého vzniku se soustředí na pražení nejkvalitnějších káv pocházejících z vysokohorských plantáží zejména ze Střední a Jižní Ameriky, Indie a Indonésie. Díky pomalému způsobu pražení si káva HENRI zachovává své typické aroma a chuť. Jak tam vše probíhá se klienti se zaměstnanci vydali zjistit ve středu 25. ledna. Majitelem firmy byli seznámeni s celým procesem pražení a balení kávy. Dověděli se zajímavé informace o dodavatelích kávy z různých koutů světa, pěstování kávy, transportu kávových zrn, postupu pražení v bubnových pražičkách a prohlédli si stroje na zpracování kávových zrn. Exkurzi zakončili příjemným posezením v přilehlé kavárně, kde mohli z nabídky ochutnat kromě espressa, cappuccina a latte i nejrůznější kávové speciality a někteří si ještě domů zakoupili praženou zrnkovou nebo mletou kávu HENRI.